Har du fugt i dine kældervægge?

Fugt i kældervægge

Rigtig mange danskere døjer med fugt i deres kældervægge. Mange vælger dog at ignorere det, hvilket kan have sundhedsmæssige konsekvenser over længere sigt. Derfor er det også vigtigt, at man får gjort noget ved.

Fugt i kældervægge er svært at undgå, især i ældre huse. Derfor er det en god idé at have styr på, hvordan man holder det under kontrol, så det ikke trænger dybere ind i huset. Her får du nogle tips til, hvordan du holder fugten i kælderen under kontrol.

Få styr på fugten

I første omgang, er det en god idé at få styr på, hvilken tilstand din kælder er i. Du kan andet, ved at kigge efter skallende og boblende maling, saltpletter, mørke plamager og skimmelplamager på kældervæggen og – loftet, se om du har angreb af fugt og skimmelsvamp i kælderen.

På kælderens gulv kan du tjekke efter stoppede afløb, bobler i gulvmalingen og mørke plamager.

Har du møbler eller andet inventar i kælderen, kan du også tjekke dette for mørkeplamager, fugtigt træværk og andre fugtskader.

Herudover kan du føle dig frem. Er det f.eks. en muggen lugt i kælderen, og føles kælderens vægge fugtige og kolde?

Til sidst skal du vurdere, hvor slemt du synes det står til. Kan du hakke flere af ovenstående punkter af, er det en god idé at gå videre med det.

Bekæmp fugt i kældervægge nemt og billigt

Du kan selv sørge for at forbedre ventilationen, sæt varme op for at holde kælderen tør og hænge fugtsamlere op. Men i sidste ende er det altid en god idé at få en ekspert ud at se på det.

Ønsker du at undgå større indgreb på huset og det omkringliggende areal, som et omfangsdræn som regel vil indebærer, findes der andre muligheder. En af dem er Drytechs teknologi, Elektro osmose. Elektro osmose bekæmper fugt i kældervægge gennem elektricitet. Metoden er langt billigere og mindre omfattende end et omfangsdræn. Alt det kan du læse meget mere om på www.drytech.dk.