Husk forsikringerne, når du kigger efter ny bolig

Hvis du står midt i boligkaosset – du skal finde den rette bolig, du skal finde hoved og hale i økonomien, du skal i banken – så kan det være svært at huske alle detaljer. Men har du først fundet drømmehuset, bør du huske på forsikringerne.

Husforsikringer og ejerskifteforsikringer

For husforsikringen gælder det, at den er lovpligtig, såfremt du har lån i huset. Har du det, kræver realinstitutterne, at du tegner en husforsikring, som skal være gældende ved overtagelsesdagen. De fleste mennesker vil oprette et lån, når de køber bolig, men lige meget om du har et lån eller ej, er det en god idé at tegne en husforsikring.

En ejerskifteforsikring er heller ikke lovpligtig, og den kræves ikke af nogle institutter. Derfor bør du dog ikke tænke, at den ikke er nødvendig. Rigtig mange boligkøbere vælger at tegne en ejerskifteforsikring hos et forsikringsselskab, og den kommer da også i brug i ca. hver femte hushandel. Grunden til, at så mange tilvælger den, er, at det kan blive dyrt, hvis du lader vær.

TIng du skal være opmærksom på med hensyn til forsikringer

En ejerskifteforsikring dækker skjulte skader og mangler på boligen, som ikke er beskrevet i tilstandsrapport. I og med at skaderne er skjulte, er der også tale om skader, som ofte er dyre at rette op på. Som kommende boligejer er det altså vigtigt, at du husker forsikringerne. De kan redde dig for rigtig mange penge.

Hvis vi igen tager udgangspunkt i ejerskifteforsikringen, er det særligt vigtigt, at du undersøger forholdene i god tid. Forsikringen skal tegnes, inden du overtager boligen, hvorfor det er en god idé at undersøge mulighederne, inden du finder drømmehuset.

For mange er det vanskeligt at konkludere, hvilket selskab man skal vælge. Der er ikke nogen fast løsning på dette; det gælder om mavefornemmelse og om dine prioriteringer. Leder du efter den bedst dækkende? Leder du efter bedst i test? Leder du efter den billigste?

Dansk boligforsikring er blandt de selskaber, du kan tegne en ejerskifteforsikring hos.

Lav din research

I mange tilfælde gælder det blot om at undersøge tingene til bunds, inden de køber en bolig. Det samme gælder for forsikringer. Foretag en grundig research, inden du beslutter dig, og gør det i god tid. Jo bedre tid, jo mere information kan du nå at indhente hos selskaberne. Læs handelsbetingelserne grundigt og tag et kig på forsikringsselskabernes sider. Det er også en god ide at indhente tilbud på forskellige forsikringer. Du kan for eksempel starte med Dansk Boligforsikring på findforsikring.