5 forslag til forskellige materialer i dit nye køkken

Køkken materialer

Når man skal have nyt køkken, er der mange ting, man skal tage stilling til. Et af de vigtigste ting er at finde ud af, hvilke materialer man ønsker. Valg af materialer har nemlig stor betydning for både køkkenets æstetiske udtryk og hårdførhed.

Laminat

Laminat er et blandingsmateriale, som kan bruges i dit nye køkken. Det består af forskellige materialer, som er presset sammen. Det øverste materiale er typisk tynd plastik, som gør bordpladen modstandsdygtig.

Laminat er et meget populært materiale blandt danskerne, når de skal have et nyt køkken. Det skyldes, at det er et relativt prisvenligt materiale, som fås i mange forskellige design og samtidig er hårdført og kan holde det den daglige brug. Vælger man en bordplade i laminat, skal man dog være opmærksom på, at det ikke tåler tårnhøje temperature, som mange af naturmaterialerne gør. Det betyder derfor, at man ikke vil kunne stille gryder og pande direkte på bordpladen i laminat.

Granit

Granit er kendetegnet ved det unikke og naturlige udseende, som kan fås i forskellige farver. Granit er et naturmateriale, og derfor er alle granitbodplader unikke. Granit holder nærmest livstid og er modstandsdygtigt overfor ridser, pletter og varme. Så ønsker du et køkken i materialer, som holder, og som hverken kræver særlig rengøring eller vedligeholdelse, så er granit et oplagt valg. Granit er dog en smule dyrere end fx laminat.

Keramik

Keramik er et andet populært og alsidigt materiale i et nyt køkken. Det skyldes i særdeleshed bordpladens holdbarhed og modstandsdygtighed. Den er nem at rengøre og kan tilpasses mange forskellige køkkentyper.

Marmor

Marmor er en natursten, som både er utrolig æstetisk, men også meget praktisk i et køkken. Da der er tale om et naturmateriale, er alle udskæringer unikke, og der findes derfor ikke to helt ens køkkener med samme marmorudtryk. Marmor bruges ofte som bordplade i et køkken, fordi det er et holdbart og modstandsdygtigt materiale.

Træ

Træ er endnu et populært materiale i køkkenet. Det kan tilføre køkkenet en naturlig varme og indbyder til hygge og madlavning. Materialet er unikt, der der endnu engang er tale om et naturmateriale. Træ kræver modsat flere af de andre materialer noget mere vedligeholdelse, og det er knap så modstandsdygtigt overfor fx vand, fugt og ridser.