Sådan kan I gøre frokostpausen hyggelig i den lille virksomhed

Gør frokost i små virksomheder hyggelige

Frokostpausen er en vigtig del af arbejdsdag, uanset hvilken størrelse virksomhed man arbejder i. I frokostpausen får man nemlig mulighed for at puste ud, tænke på noget andet og få fornyet energi til resten af dagen. I små virksomheder, hvor relationerne mellem kollegaer ofte er meget tætte og tæt forbundet, er pausen ekstra vigtig at styrke for dynamikken og samarbejdet.

I mange små virksomheder er frokostpausen naturligt et hyggeligt afbræk i arbejdsdagen, hvor det hyggelige og sociale kommer helt af sig selv. Men selvom det i forvejen er en hyggelig stund, så er det vigtigt som virksomhed hele tiden at tænke på, hvordan man evt. kan gøre det endnu mere hyggeligt for medarbejderne.

Derfor guider vi små virksomheder til, hvordan de kan skabe end endnu hyggeligere frokostpause.

Indret et hyggeligt frokoststed

Omgivelserne har stor betydning for vores oplevelse af verden, mennesker og mad. Derfor er det første skridt på vejen til at skabe en endnu hyggeligere frokostpause at sikre, at I har et hyggeligt sted, hvor I kan spise frokost. En hyggelig frokoststue adskilt fra arbejdsområdet er det mest optimale. Sørg for at indrette det med indbydende møbler, farver og kunst. Gennem indretningen kan I signalere til medarbejderne, at der er plads til afslapning og en mere løssluppen omgangstone. Ved at have et hyggeligt sted at spise adskilt fra arbejdsstationerne, vil det samtidig være nemmere for medarbejderne at frakoble for en stund og lade batterierne op.

Sørg for hyggelig baggrundsmusik

Alle sanserne skal i spil for at skabe den hyggeligste frokostpause. Sørg derfor for at opsætte højtalere, hvorfra I kan afspille hyggelig baggrundsmusik. Ved at have musik i baggrunden, bidrager man til en afslappende, hyggelig og anti-stressende atmosfære. Musik kan også være et godt samtaleemne mellem kollegaer.

Giv medarbejderne en fælles madoplevelse

Maden er naturligvis en essentiel del af frokostpausen. Det er vigtigt at få energi indenbords, så man kan klare eftermiddagens arbejdsopgaver tilfredstillende. Som arbejdsplads kan det være gavnligt at sørge for en sund og nærende frokost til medarbejderne. Det skyldes, at fælles frokost giver medarbejderne en anden ting at være samme om end arbejde. Derudover gør man også frokosten og de sunde valg mere tilgængelige for medarbejderne, hvilket gavner de enkelte medarbejdere helbred og sygefraværet på arbejdspladsen, men også styrker koncentrationen og effektiviteten i den lille virksomhed hele eftermiddagen.

Som arbejdsplads er der forskellige måder at tilbyde frokost til medarbejderne. Det kan blandt andet været gennem fælles indkøb. For mange mindre virksomheder virker det dog omstændigt, da der skal tages højde for de enkeltes præferencer, madvarernes holdbarhed og ikke mindst løbende indkøb. Derfor kan en løsning være en frokostordning til små virksomheder. Her kan man sikre sig, at der er et bredt udvalg af sunde madvarer og levering til døren hver dag, samtidig med at der tages højde for alles præferencer.

Læs blandt andet om muligheder for en frokostordning i København, Aarhus eller Nordsjælland her.